Accessibility

Українська мова в Google

5
5
1116
3

Розширення, що збирає мовну статистику результатів Google.

Збирає анонімізовану мовну статистику пошукової видачі Google і, за вашим дозволом, відправляє її для дослідження на hmara.info.

Встановіть розширення і надайте дозвіл на використання інформації – тим самим ви допоможете нашому проєкту дослідити та опублікувати інформацію про стан української мови у пошуку Google.

Це дослідження потрібно тому, що сьогодні ніхто точно не знає, яка ступінь доступності української мови в інтернет пошуку. Маючи статистику, ми будемо залучати державні органи, організації, активістів і громадськість до роботи над покращенням ситуації.

Розширення працює автоматично: встановіть і надайте дозвіл на використання інформації. Розширення почне надсилати дані про результати вашого пошуку на наші сервери, про решту подбаємо ми.

Більше інформації

Google отримує до 93% всіх пошукових запитів на території України, що робить пошуковий гігант надзвичайно впливовим джерелом інформації. Стан доступності української мови в Google має величезний вплив на формування культури та конкурентоздатність україномовних бізнесів. Наразі немає публічно доступних даних, які б давали змогу підтвердити або спростувати наявність проблем із мовою пошукової видачі Google для україномовних запитів. Це, в свою чергу, унеможливлює ефективну роботу в цьому напрямку Уповноваженого із захисту державної мови, громадських організацій та мовних активістів.

Реалізувавши цей проєкт, ми зможемо на підставі об’єктивних даних визначити, чи необхідна робота у напрямку покращення доступності української мови в Google.
Наступними кроками на основі отриманих даних будуть: співпраця з Уповноваженим із захисту державної мови, Міністерством культури, пряме лобіювання, розробка інструментів для україномовних користувачів Google.

==============================

– Версія 0.0.8
Виправлення помилок в роботі розширення

– Версія 0.0.7
Більш суворі політика безпеки вмісту

– Версія 0.0.6
Нове ім’я: Українська мова в Google
Відео-посібник до встановлення налаштуваннь і мови в Хромі
Виправлення помилок в роботі розширення

– Версія 0.0.5 – перша публічна версія розширення.

Українська мова в Google
Related posts
Accessibility

Stylus (beta)

Accessibility

PocketOption BOT

Accessibility

Multi Layout Manager

Accessibility

VeilDuck

3 Comments

Comments are closed.