Productivity

Panda Lytteskriver

5
2
3055
2

De yngste skolebørn bliver bedre til at skrive, når de kan høre, hvad de skriver, mens de skriver.

Det er sjovt og lærerigt at lytteskrive. Børnene får lydstøtte under skrivningen. De kan hele tiden høre de lyde, de skriver. Lytteskrivning er en helt ny metode til skriftsprogsundervisning af børn i indskolingen samt til ældre ordblinde elever og andre usikre læsere.

Det er svært at stave på dansk, fordi dansk skriftsprog er meget uregelmæssigt. Når børnene lytteskriver, hører og lærer de både bogstavernes standardlyde og bogstavernes uregelmæssigheder.

Panda Lytteskriver er for skolebørn i 0. klasse, når de børnestaver eller arbejder med opdagende skrivning eller til skolebørn i 1., 2. og 3. klasse til selvstændig dynamisk skrivning.

Panda Lytteskriver er et læringsprogram. Det er ikke et kompenserende hjælpemiddel. Målet med Lytteskrivning er, at få eleverne til at reflektere over sammenhængen mellem bogstaver og sproglyde. Derved øges deres viden om bogstaverne, bogstavernes betingede udtaler og stavemønstre.

I et almindeligt it-skriveprogram må eleverne vurdere stavningen ud fra, om ordet ser rigtigt ud. Når eleverne lytteskriver, kan de høre, om de er nået frem til den korrekte stavning af ordet. Eleverne får herved mulighed for at arbejde med bogstaverne, indtil ordet lyder rigtigt.

Metoden Lytteskrivning er udviklet af Bent Saabye Jensen for Nationalt Videncenter for Læsning. En dansk Ph.d.-afhandling fra 2019 dokumenterer evidens for bedre kvalitet i stavning, når eleverne børnestaver med Lytteskrivning end ved traditionel undervisning.

Panda Lytteskriver bruges bruges når teksten skrives i Google Docs, eller i Word Office 365 online.

Panda Lytteskriver findes desuden som en app til iOS og Android tablets.

Panda Lytteskriver er udviklet af Bent Saabye Jensen og Dictus ApS. Panda Lytteskriver forhandles af Forlaget Pøhler: https://poehler.dk/

Læs mere på www.lytteskrivning.dk

Privatlivspolitik: https://poehler.dk/om-cookies/

Panda Lytteskriver
Related posts
Productivity

Smart card access extension

Productivity

Jurassic World Evolution

Productivity

Screencastify - Screen Video Recorder

Productivity

LibPlus - rozszerzenie do Librusa

2 Comments

Comments are closed.